18 ℃

Menstruatiepijn? Acht liter wodka helpt, zegt Maaike

Voor veel vrouwen is de menstruatie een maandelijks terugkerende hel. Buikpijn, misselijkheid en stemmingswisselingen maken je periode er niet makkelijker op. Ook Maaike Drooijer (24) uit Tilburg had veel last van haar menstruatie. Zij ontdekte een middel om de pijn te verzachten.

acht-liter-wodka-helpt-tegen-menstruatiepijn“Als ik ongesteld was, lag ik letterlijk krom van de pijn. Ik kon niet werken, niet eten en was altijd bloedchagrijnig. Toen ontdekte ik wodka. Sindsdien gaat mijn menstruatie ongemerkt voorbij”, zegt Maaike.

Tijdens haar menstruatie slikt Maaike acht liter wodka bij het ontbijt. “Meestal val ik dan vanzelf in slaap. Ik word pas weer wakker als die nare dagen achter de rug zijn”, vertelt ze.

Toch waarschuwen artsen voor de bijwerkingen van acht liter wodka. Volgens gynaecoloog Barbara Kleistermann is acht liter wodka zeker geen wondermiddel. “Je voelt minder van je menstruatie, maar je kunt er vervelende hoofdpijn van krijgen”, aldus Kleistermann. “Het is verstandig om je huisarts te raadplegen vóór je acht liter wodka inneemt. En erna ook.”

 
Deel dit artikel: