14 ℃

Mensheid faalt: 32 procent van wilde dieren nog steeds in leven

Foto: Ivan Godal / Shutterstock.com

Het Wereld Natuur Fonds kwam deze week met een alarmerend rapport naar buiten. Slechts 68 procent van de wilde, gewervelde dieren is sinds 1970 gestorven. Wie precies verantwoordelijk is voor deze blamage is nog onduidelijk. Op het allerhoogste politieke niveau proberen landen elkaar de schuld in de schoenen te schuiven.

Het rapport van het Wereld Natuur Fonds was nog maar tien minuten in de openbaarheid of de Amerikaanse president Donald Trump schreef al op Twitter: “Nog steeds miljoenen wilde dieren op onze planeet. Schaam je China!” De Chinese Xi Jinping reageerde woedend: “Chinezen eten tenminste nog wilde dieren. In Amerika eten ze alleen laffe hamburgers. Dus laat ze alstublieft eerst naar zichzelf kijken.”

De Russische president Poetin probeerde toch nog een positieve draai te geven aan het vernietigende rapport: “Het lijkt op het eerste gezicht wellicht op een nederlaag voor de mensheid, maar ik wil er toch graag een positief punt uitlichten. In de rivieren hebben we sinds 1970 maar liefst 84 procent van de dieren weten uit te roeien. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat de komende jaren ook gaat lukken op alle andere plekken op aarde.”

 
Deel dit artikel: