23 ℃

Artsen verbaasd: “Mensen willen minder poepen dan tijdens eerste lockdown”

Foto: Dimedia / Shutterstock.com

De aandrang voor de grote boodschap is in de afgelopen maanden sterk afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over de verkoop van toiletpapier.

Vlak voor de eerste lockdown, in maart van dit jaar, werden gigantische hoeveelheden toiletpapier gehamsterd. Maar nu de tweede, veel strengere lockdown aanstaande is, wordt niet meer toiletpapier verkocht dan normaal. Maag-lever-darmartsen stellen vast dat Nederlanders verwachten minder te gaan poepen.

“We weten van de eerste lockdown dat de coronamaatregelen een sterk laxerende werking hebben. In maart was het toiletpapier vrijwel overal uitverkocht”, zegt darmspecialist dr. Maarten Kleijer. “Het kabinet staat op het punt om weer een lockdown af te kondigen, maar nu zien we géén verkooppiek. Kennelijk voelen Nederlanders nu minder druk op de kringspier dan in maart.”

Uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt dat 71 procent van de Nederlanders niet van plan is om toiletpapier te gaan hamsteren. Kleijer: “Een mogelijke verklaring is de jaarwisseling. Mensen maken dan goede voornemens. Veel Nederlanders zijn van plan om in het nieuwe jaar minder te gaan poepen.”

 
Deel dit artikel: