29 ℃

Mensen ontwikkelen snel enorme trek in wat lekkers na vaccinatie

Foto: Victoras / Shutterstock.com

Er komen steeds meer meldingen binnen van mensen die na hun vaccinatie een enorme trek ontwikkelen in wat lekkers. Het fenomeen lijkt los te staan van welk vaccin er is toegediend. In sommige gevallen wordt zelfs gesproken van honger. Men is druk bezig met het zoeken naar een structurele oplossing, maar deze is vooralsnog niet gevonden.

Binnen enkele uren na de vaccinatie ontwikkelt zich een gevoel van ‘ik zou wel even wat lusten’. Slachtoffers grijpen in dit geval snel naar koolhydraatrijke zaken als snoep, koek of zelfs een volledig belegde boterham. Enkele uren later breidt dit zich uit tot een grote trek in wat lekkers, waarbij mensen een sterke behoefte krijgen aan een pindaatje, een bakje chips, of blokjes kaas of worst. Er zijn zelfs gevallen bekend dat mensen grijpen naar alcoholhoudende dranken. Tussen de 12 en 48 uur na vaccinatie verslechtert de situatie snel en wordt er snel gesproken van honger. Mensen zijn dan geneigd tot het nuttigen van volledige maaltijden.

“Dit moet echt een halt toegeroepen worden”, legt Katinka Stella, woordvoerder van het Rijksinstituut voor Voedselbeschikbaarheid (RvVB) uit. “Mensen gaan als gevolg hiervan gewoon maar eten, met alle milieubelasting die dit tot gevolg heeft. En het helpt helemaal niets! Twaalf uur na het eetmoment schreeuwt het lichaam opnieuw om eten. Je zal ze de kost moeten geven.”

 
Deel dit artikel: