17 ℃

“Mensen kapot irriteren, daar gaat het om”

“Ja hij staat! Vijf, vier, drie, twee, één, zeven uur! Sla die heipaal er maar in”, buldert de stem van Frank Cornelissen – eigenaar van sloop- en bouwbedrijf Cornelissen en Zn. in Roelofarendsveen – over de bouwplaats. Hij begint elke ochtend om exact 07:00 uur om mensen te irriteren.

Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

Het is nog pikdonker als op de bouwplaats een oorverdovend lawaai losbarst. “Zie je die flat daar? Daar beginnen ze nu met boorwerkzaamheden. En bij de parkeergarage aan de overkant zijn ze nu met de drilboor bezig”, start de sympathieke ondernemer het gesprek. “Ja, herrie wordt hier vooral op de vroege morgen gemaakt. De mensen moeten gewoon weten dat wij hier zijn.”

“Er komen hier vaak zat mensen klagen, maar dat vind ik juist machtig mooi. Niets is mooier dan mensen kapot irriteren in de vroege ochtend. Daarom ben ik ook de bouw in gegaan. Sommige omwonenden waren gisteravond laat nog aan het werk. Wat is er dan mooier dan ze ’s ochtends met een enorme bak herrie uit hun slaap halen?”, glundert Frank. “Kijk, daar komt er weer een klagen! Geweldig!”

 
Deel dit artikel: