18 ℃

Melissa wordt gepest omdat ze bruin haar heeft

Mensen met bruin haar hebben het niet altijd makkelijk. Vaak worden ze gepest, maar durven ze daar niet over te praten. De 17-jarige Melissa Uiers wil het taboe doorbreken. Openhartig vertelt ze haar verhaal.

Melissa-wordt-gepest-omdat-ze-bruin-haar-heeft-“Vanaf mijn geboorte heb ik al bruin haar. Ik denk dat het erfelijk is, want mijn moeder heeft het ook”, zegt Melissa. “De pesterijen begonnen al op de kleuterschool. Ik werd bespuugd, uitgescholden en soms zelfs geslagen door kinderen die normaal haar hebben.”

Toen Melissa op de middelbare school kwam, ging het pesten door. “Vooral de meiden, die zijn het gemeenst. Ze roepen altijd ‘poepkind’ naar me, vanwege mijn bruine haar. Ik probeer me er niets van aan te trekken, maar ’s avonds in bed huil ik.”

Melissa hoopt dat mensen met bruin haar geaccepteerd worden. “Mijn vader schaamt zich voor me. Hij eist dat ik mijn haar blondeer, maar dat wil ik niet. Ik heb nou eenmaal bruin haar. Mensen moeten me maar nemen zoals ik ben. Mijn moeder zegt dat ik er best mag zijn, ondanks mijn stomme bruine haar.”

 
Deel dit artikel: