“Jij wordt nooit zo succesvol als ik”

“Jij wordt nooit zo succesvol als ik”
Foto: Undrey / Shutterstock.com

“Sinds een jaar of twee verdien ik ongeveer vijftienduizend euro netto per maand. Ja, enorm veel geld. Ik besef het nog niet altijd.”

Melissa Roosbanen werkte drie jaar geleden nog gewoon voor een baas. “Ik verdiende iets minder dan 1.800 euro per maand. Erg hè? Daarvoor kom ik nu niet eens meer mijn bed uit”, lacht ze. “Maar omdat ik anderhalf jaar voor een baas heb gewerkt weet ik heel goed hoe het is om ‘loonslaaf’ te zijn en hoeveel beter ik ben.”

Melissa startte twee jaar geleden haar bedrijf (‘iets met social media’) en verdient inmiddels ruim 15.000 euro netto per maand. “Soms voelt het nog heel onwerkelijk, zeker omdat ik veel minder werk dan minder succesvolle mensen. Die 15k hark ik met 30 uur per week binnen. Normale mensen kunnen daar alleen maar van dromen.”

Helaas zorgt Melissa’s succes soms ook voor problemen. “Mijn vriendinnen zijn weleens jaloers op mijn inkomen”, vertelt ze. “Ze begrijpen niet dat succes niet voor iedereen is weggelegd. Ja, ik verdien veel, maar ik ben het ook wáárd. Mijn capaciteiten liggen ver boven het niveau van anderen.”

Heeft Melissa een advies voor andere vrouwen die op zoek zijn naar succes? “Zet dat uit je hoofd”, lacht Melissa. “Je zal waarschijnlijk nooit zo succesvol worden als ik. Je moet goed begrijpen dat mensen met zoveel talent als ik heel, heel zeldzaam zijn. Daarom is het goed dat jullie mij interviewen.”

 
Deel dit artikel: