20 ℃

Meisje dat in 2017 zei dat ze Nutella lekker vindt keihard aangepakt door BN’ers

Foto: Platslee / Shutterstock.com / CyprusVillas / Pixabay

Maud van B uit Heerlen heeft in 2017 een grote fout gemaakt. In een filmpje op YouTube, gemaakt door een oudere nicht van Maud en nu pas opgepikt door de media, zegt ze zonder enige vorm van voorbehoud dat ze van Nutella houdt.

Maud was destijds 11 jaar oud en probeert haar leeftijd nu als verdediging te gebruiken. Gelukkig trappen wakkere BN’ers daar niet in. Op social media roepen ze op om Maud te vinden en te vervolgen. Volgens Arie Boomsma staat het gedachtengoed van Maud voor een suikergenocide die zijn weerga niet kent: “Als we dit kind niet snel uit de maatschappij verwijderen, heeft dat ernstige gevolgen voor alle kinderen die wel van goede wil zijn.”

BN’er Anouk wordt onpasselijk van de uitspraken van Maud: “Suiker is het nieuwe heroïne en dat weet de jeugd van nu ontzettend goed. Zo’n uitspraak van een elfjarige ondermijnt alles waar de welwillende Nederlander voor staat. Ik hoop dat alle bedrijven zo verstandig zijn om haar in de toekomst geen baan aan te bieden.”

Ook Glennis Grace fileert Maud: “Als dit de toekomst van Nederland is, kunnen we dit land net zo goed meteen opdoeken. Dit is zo’n intens foute uitspraak dat ik niet inzie hoe dit dametje nog een volwaardige rol kan spelen in ons mooie, aangeharkte en vrije land.”

 
Deel dit artikel: