27 ℃

Meeste werknemers doen eigenlijk niets

Circa 52% van de werknemers in ons land doet eigenlijk helemaal niets. Vaak staren ze de hele dag naar een beeldscherm, maar ze voegen in feite niets toe aan de organisatie. Dat blijkt uit gegevens van het Meldpunt Overbodige Medewerkers (MOM). 

Foto: Fizkes / Shutterstock.com

Jasper van Zelhem werkt al ruim drie jaar bij een reclamebureau zonder daadwerkelijk iets te doen. “Ik ben binnen een paar jaar opgeklommen tot Strategic Brand Manager. Vanaf dat moment kon ik achterover leunen, terwijl anderen het werk deden”, biecht hij op.

“Af en toe komt er een mailtje. Dan schrijf ik er iets bij, zoals ‘akkoord’ of ‘graag even actie’ en dan stuur ik het weer door naar de volgende”, knipoogt Jasper. “Ik kijk de hele dag met een moeilijk hoofd naar mijn laptop. Soms staat dat ding niet eens aan. Is er een meeting, dan praat ik tien minuten onzin over de implementatie van Incompany Scrum Taskforce Social Synergy. Dan is iedereen weer maanden bezig om uit te zoeken wat dat betekent. Intussen zit ik te instagrammen.”

Vorige maand viel Jasper bijna door de mand. “Ik heb gauw mijn spullen gepakt en ben ondergedoken. In ons bedrijf noemen we dat een sabbatical.”

 
Deel dit artikel: