16 ℃

Meeste ramptoeristen weer veilig terug uit Limburg

Foto: Erickson Stock / Shutterstock.com

De meeste ramptoeristen die afgelopen weekend een kijkje namen bij de watersnood in Limburg zijn weer veilig thuis. Ook John en Marije Ulbers zijn inmiddels veilig teruggekomen uit Valkenburg.

“Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor alle lieve berichtjes die we mochten ontvangen”, vertelt Marije. “Heel veel mensen waren bezorgd. Ik snap dat wel, maar wij zijn nou eenmaal avontuurlijk aangelegd. Toen we de watersnood op televisie zagen, zijn we meteen in de auto gestapt.”

Het stel is diep onder de indruk van wat ze in Limburg zagen. “Het water heeft heel veel schade aangericht. Mijn schoenen zaten onder de modder. Natuurlijk was het best link om daar te gaan kijken, maar ik had het voor geen goud willen missen”, zegt John.

Toch was er in de afgelopen dagen ook kritiek op de ramptoeristen. Sommige Limburgers zaten niet te wachten op nieuwsgierige pottenkijkers. “Daar kan ik zó kwaad om worden”, zegt Marije fel. “Wij hebben letterlijk ons leven gewaagd om te komen kijken. De meeste Nederlanders doen helemaal niets, wij tonen tenminste nog een beetje belangstelling. Veel mensen gaan alleen naar Limburg als het daar goed gaat. Wij zijn er ook in mindere tijden.”

 
Deel dit artikel: