23 ℃

Meeste PVV-stemmers steunen btw-verhoging boeken: “Boekuh leze stom”

Meeste PVV-stemmers steunen btw-verhoging boeken: “Boekuh leze stom”
Foto: Spectral / Depositphotos.com

DEN HAAG - Maar liefst 93% van de PVV-kiezers staat achter het besluit van de nieuwe coalitie om de btw op boeken te verhogen. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt. Volgens de achterban van de PVV is boeken lezen voor wijndrinkend en groente-etend tuig.

PVV-kiezers staan massaal achter het besluit om de btw op boeken te verhogen van 9 naar 21 procent. Maar liefst 93 procent van de PVV-kiezers vindt het een goede zaak dat boekenlezend tuig keihard wordt aangepakt. Zo ook John Peupel (37) uit Scheveningen: “Boekuh zijn fokking saai en moeilijk. Ik zou ze het liefst allemaal in de plomp willen pleuren, maar dat mag dan weer niet van de geleerde professoren in dit land dat helemaal naar de tering gaat.”

Ook PVV-stemmer Grad Marché (26) uit Den Bosch is helemaal klaar met boeken: “Die kutboekeh zorgen dat ons land naar de tyfus gaat. Altijd maar weer van die moeilijke woorden met allerlei kutletters. Als je wijn lust en salades eet zul je het allemaal wel snappen, maar voor ons gewone volksmensen zijn boeken echt heel erg kut.”

Pamfletten

Toch zijn er ook andere stemmen te horen binnen achterban van de PVV. Partij-ideoloog Heinrich-Jan ter Overzaet uit Aerdenhout zou liever zien dat PVV-sympathisanten ook een keer een boek pakken: “Ik zou willen dat onze achterban de pamfletten van Céline eens goed zou lezen. Onderhoudend en inhoudelijk formidabel. Maar ook een Duits boekje uit 1925 getiteld Mijn Strijd is een echte aanrader. Persoonlijk zou ik het zonde vinden als de btw-verhoging ervoor zou zorgen dat onze achterban deze heerlijke literatuur niet meer kan lezen.”

 
Deel dit artikel: