Uitvaart Elizabeth zet Nederlanders aan het denken:

Meeste Nederlanders weten nog niet in welke kathedraal ze later begraven willen worden

Meeste Nederlanders weten nog niet in welke kathedraal ze later begraven willen worden
Foto: Claudine Van Massenhove / Shutterstock.com

Naar aanleiding van de uitvaart van de Britse koningin Elizabeth denken veel Nederlanders nu na over hun eigen uitvaart. Want waar de laatste rustplaats van Elizabeth al lang voor haar dood bekend was, hebben de meeste Nederlanders nog geen idee in welke kathedraal ze begraven willen worden.

Koningin Elizabeth werd maandag bijgezet in de King George VI Memorial Chapel bij Londen. Voor Nederlanders ligt een kathedraal in Nederland uiteraard meer voor de hand. “Wacht niet te lang met het maken van een keuze”, adviseert uitvaartondernemer Jozias Wijngaarden. “Nederland heeft niet zo veel kathedralen en de ruimte is beperkt, dus het is verstandig om op tijd een plekje te reserveren.”

Zorgverpleegkundige Angela Nouwenes (47) uit Almere heeft haar keuze laten vallen op de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. “Dat vind ik de mooiste kathedraal van Nederland”, vertelt ze. “Ik ga er graag naartoe om van de stilte en de prachtige gotische architectuur te genieten. Het voelt natuurlijk wel een beetje gek om er rond te lopen, wetende dat daar later mijn tombe zal staan.”

 
Deel dit artikel: