13 ℃

Meeste moeders extra vroeg opgestaan om huis op orde te hebben voor Moederdag

Foto: Broggi Production / Shutterstock.com

Zoals elk jaar op Moederdag stonden veel moeders weer extra vroeg op, zodat vader en kinderen in een schone keuken het moederdagontbijtje konden klaarmaken.

Ook voor Marion Hamers (31) is Moederdag een feestelijke aangelegenheid. Moederdag begint voor haar vaak al zaterdagmiddag rond vier uur als een gehaaste vader samen met hun humeurige kinderen plotsklaps naar de Action rijdt om op zoek te gaan naar unieke cadeautjes. En als ze weer thuis zijn om aan te schuiven voor de heerlijke maaltijd die Marion heeft klaargemaakt, grapt haar man Peter elk jaar weer: “Goh, volgens mij is het morgen Moederdag kinderen. Helemaal vergeten. En de winkels zijn ook al dicht. Dat wordt een karige Moederdag.”

Op de grote dag zelf staat Marion vaak rond 06:30 uur op om het huis nog even flink aan kant te maken. De keuken krijgt een extra schrobbeurt en de tafel wordt in de boenwas gezet, zodat de cadeaus extra feestelijk uitkomen. En nu ze toch bezig is, stofzuigt ze ook maar meteen de hele woonkamer en lapt ze de ramen. Het is immers maar één keer per jaar Moederdag. Het is dan wel zo fijn als haar gezinnetje in een smetteloze omgeving een eitje kan koken en de voorverpakte croissants in de oven kan plaatsen. Een oven die Marion alvast voorverwarmt, omdat verder niemand weet hoe dat werkt.

En als Marion dan om 09:30 uur weer voldaan in bed ligt, wacht ze vol voorpret en honger tot de rest van het gezin rond 11:00 uur opstaat om voor haar te redderen en kan ze het niet laten om te denken: kon het elke dag maar Moederdag zijn.

 
Deel dit artikel: