15 ℃

Meeste moeders beginnen 3 weken voor Moederdag met planning om alles op rolletjes te laten lopen

Meeste moeders beginnen 3 weken voor Moederdag met planning om alles op rolletjes te laten lopen
Foto: Olga Marc / Shutterstock.com

Zondag is het Moederdag. Een dag waarop alle moeders even de boel de boel kunnen laten zijn. Om Moederdag ook echt feestelijk te laten verlopen, beginnen Nederlandse moeders gemiddeld drie weken van tevoren met de voorbereiding. 

Nancy van Veghel (48) uit Geldermalsen begon half april al met de voorbereidingen: “Ik vind Moederdag een van de allerleukste en mooiste dagen van het jaar. Een dag die zo belangrijk is dat ik het moeilijk aan mijn man en kinderen kan overlaten. De chaos zou dan niet te overzien zijn.”

En dus begint Nancy drie tot vier weken van tevoren al met voorbereiden: “Ik vind het altijd leuk om mijn mooiste ondergoed aan te trekken op Moederdag. En dus leg ik die op een geheime plaats, want voor je het weet trekt mijn dochter die aan en ligt het wekenlang bij een vriend of vriendin. Ook houd ik de nette kleren van mijn zoon alvast achter, want anders zit er een gat in of zijn ze op wonderbaarlijke wijze van de aardbodem verdwenen.”

Ook zet Nancy alvast een feesttaart in de vriezer: “Mijn man komt elk jaar weer met appelflappen aan, omdat ik op onze eerste date een appelflap bestelde. Maar ze komen mij de neus uit. Ik zorg dat de oven picobello is en dat er geld zit in de spaarpot die de rest van de familie speciaal voor Moederdag heeft aangeschaft. Ook zet ik al mijn volle parfumflessen Gloria Vanderbilt duidelijk zichtbaar in de badkamer. Ik hoop dat ze de hint dit jaar wel begrijpen.”

 
Deel dit artikel: