23 ℃

Meeste huishoudens hebben frituurpan, maar koken toch

Meeste huishoudens hebben frituurpan, maar koken toch
Foto: Alexey Stiop / Shutterstock.com

Uitgebreid koken, terwijl de frituurpan werkloos in de hoek staat. Dat klinkt onlogisch, maar toch gebeurt het regelmatig. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau QuestionIt. Ruim 80 procent van de huishouden is in het bezit van een frituurpan, maar het apparaat wordt soms dagenlang niet gebruikt.

“Het lijkt alsof de Nederlandse huisvrouw volslagen krankzinnig is geworden”, zegt onderzoeksleider Sven Kragt van QuestionIt. “Van de ruim duizend ondervraagde huisvrouwen zegt 42 procent één of meerdere keren per week te koken, zelfs als er een frituurpan in huis is. Dan vraag ik me af: waarom koop je in godsnaam een frituurpan, als je vervolgens alsnog gaat kokkerellen?”

Gelukkig zijn er ook gezinnen waarin het wél goed gaat. Eric en Marianne Hurckeboer kochten een frituurpan om de druk van het huishouden te verlichten. “Mijn vrouw heeft een fulltime baan en de zorg over onze drie kinderen”, vertelt Eric. “Toen ze mij vroeg om voor het eten te gaan zorgen, heb ik direct een frituurpan aangeschaft. Nu sta ik dagelijks niet meer dan 10 minuten in de keuken en staan toch elke dag om 18:00 uur de frikandellen op tafel.”

 
Deel dit artikel: