19 ℃

Meeste baasjes ruimen remsporen niet op

Hondeneigenaren zijn erg slordig met het opruimen van de uitwerpselen van hun huisdier. Gemiddeld blijft zo’n 5 procent van de poep achter op straat. Dat blijkt uit onderzoek van de Dienst Overlast Gezelschapsdieren (DOG).

Foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

“De meeste hondeneigenaren nemen bij het uitlaten een opruimzakje mee, maar ze nemen het opruimwerk niet erg serieus”, zegt DOG-woordvoerder Evert Roskam. “De grote stukken worden opgepakt en in het zakje gestopt. Dan vindt het baasje het al goed, terwijl er nog steeds remsporen aan het trottoir kleven.”

“Opruimen begint met het oppakken van de hondendrol, maar daarna bent u nog lang niet klaar”, legt Roskam uit. “Met een borsteltje en wat vloeibare zeep haalt u eventuele strepen weg. Dan veegt u de straat droog met een keukenrol of een velletje toiletpapier. Pas daarná loopt u door. Het is de bedoeling dat niets van de hondenontlasting op straat achterblijft.”

Een voorlichtingscampagne moet een einde maken aan de slordigheid van hondeneigenaren. “We willen baasjes op die manier duidelijk maken dat ook de zachtere stukjes tellen”, legt Roskam uit. “Met de neus controleert u of er niets meer aan de straat plakt. Dat is gewoon een kwestie van fatsoen.”

 
Deel dit artikel: