Meerderheid Nederlanders wil Duitser worden in ruil voor lagere brandstofprijs

Meerderheid Nederlanders wil Duitser worden in ruil voor lagere brandstofprijs
Foto: Pixabay - Activ Michoko

KLEEF - De Nederlandse identiteit wankelt door het enorme verschil in brandstofprijzen tussen ons land en Duitsland. Een ruime meerderheid van de Nederlanders is zelfs bereid om Duitser te worden als ze daardoor minder hoeven te betalen aan de benzinepomp.

Voor een liter benzine moet in Nederland maar liefst € 2,26 worden afgerekend. Dezelfde brandstof kost in Duitsland slechts € 1,88 per liter. Uit een peiling van Bureau QuestionIt blijkt dat 82 procent van de Nederlandse automobilisten zich inmiddels meer Duitser dan Nederlander voelt.

“Ik was altijd trots op mijn Nederlandse nationaliteit, maar de laatste maanden wordt het mij te duur”, zegt een automobilist in het Duitse Kleef, net over de grens bij Nijmegen. “Ik ga niet alleen in Duitsland tanken, ik merk ook dat mijn gedachten steeds vaker Duits zijn. In mijn hart voelt het nog niet zo, maar in mijn hoofd ben ik eigenlijk al een Duitser.”

Een oudere man gooit bij de Duitse pomp lachend zijn auto vol. “Een volle tank voor nog geen honderd euro, dat kan alleen in Duitsland”, lacht hij. “Nu ik hier goedkoop sta te tanken, moet ik vaak denken aan mijn vader. Hij voelde zich vroeger al een Duitser. Hij heeft als militair vijf jaar lang gevochten om dat gevoel over te brengen, maar toen was Nederland er nog niet klaar voor.”

 
Deel dit artikel: