23 ℃

Meerderheid Duitse bevolking stemt vóór aansluiting van Oostenrijk

Meerderheid Duitse bevolking stemt vóór aansluiting van Oostenrijk
Foto: Luthfi Syahwal / Shutterstock.com

BERLIJN - Ruim 68 procent van de Duitse bevolking is voorstander van de samenvoeging van Duitsland en Oostenrijk tot één groot Duits rijk. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Bureau QuestionIt naar aanleiding van de Europese Parlementsverkiezingen.

Ruim twee derde van de Duitse kiezers zou graag zien dat Duitsland en Oostenrijk weer worden samengevoegd. De meeste Duitsers zijn van mening dat Duitsers en Oostenrijkers feitelijk tot hetzelfde volk behoren en dus samen weer één land zouden moeten vormen.

“De recente uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen toont aan dat veel Duitsers zich aangetrokken voelen tot oude politieke ideeën. De aansluiting van Oostenrijk past binnen deze trend. Veel Duitsers zien ook de toevoeging van andere Europese landen wel zitten, zoals Tsjechië en Slowakije”, zegt correspondent Rudi Rettich.

Alice Weidel, voorzitter van de Duitse partij AfD, pleit voor een volksraadpleging waarin de Oostenrijkers wordt gevraagd of zij willen terugkeren naar het Duitse Rijk. Weidel vermoedt dat 99 procent van de kiezers vóór zal stemmen.

 
Deel dit artikel: