18 ℃

Meer ouders geven hun kind een kunstgebit

Het bijhouden van het gebit van je kind is iets wat er vaak bij inschiet. Daardoor hebben steeds meer kinderen gebitsproblemen. Voor volwassenen was er dan een kunstgebit, maar nu is het er ook voor kinderen.

kunstgebit-voor-kinderenTandarts Gerben van Akkeren van de Verbond van Tandartsen Nederland (VTN) vindt het een prima ontwikkeling. “Ik trek liever de hele rommel eruit, dan dat ik ga herstellen in dat melkgebit. Kinderen moet ik vaak vastbinden en extra pijnstilling toedienen, anders gillen ze het uit. Het hele gebit in één keer uitbreken en er een flexibel mini-kunstgebitje in zetten is makkelijker.”

Navraag bij 100 ouders van jonge kinderen leert dat zij gewoon geen tijd hebben om het gebit te poetsen. Als het kind dan begint te klagen, willen ouders het probleem snel de kop indrukken. Bijkomend voordeel is dat de minigebitjes allemaal mooi witte en rechte tanden hebben. “Mooier dan dat gele fietsenrek van onze Thijs”, lacht vader Jaap van der Starren. “Ik raad ouders aan niet eens te wachten tot kinderen klagen over kiespijn. Zodra een tandje doorkomt, gelijk wegtrekken en een gebitje erop. Overal vanaf. In mijn kindertijd hadden ze dat helaas nog niet.”

 
Deel dit artikel: