23 ℃

Meer neutrale tijden bij GTST

Er komt meer ruimte voor neutrale tijden bij Goede Tijden Slechte Tijden. Daarmee hoopt RTL 4 het dalende aantal kijkers een halt toe te roepen.

Foto: RTL 4 / Beeld en Geluidwiki / Wiki Commons CC

Volgens RTL4-programmadirecteur Marco Louwerens herkennen fans van het eerste uur zich niet meer in de vele goede en slechte tijden van Goede Tijden Slechte Tijden: “Het is door de jaren heen misschien iets te zwart-wit geworden. De ene minuut wordt Ludo blind, de andere minuut heeft Kimberley een stomende lesbische affaire met Tiffy en in de volgende scène blijkt Rick een broer te hebben. Voor de bipolaire kijker is het heel herkenbaar, maar voor de gewone kijker minder.”

In de maanden tot aan de zomercliffhanger zal de focus daarom meer op neutrale tijden en alledaagse sores liggen, verklapt Louwerens: “Ludo leest een hele aflevering een krant, Rick ligt uren te slapen en Nina kookt linzencurry met lam. Dat is wat je de komende maanden mag verwachten.”

Over de zomercliffhanger wil Louwerens nog niet teveel zeggen, al zal het volgens ingewijden draaien om een dagje strand met een goed boek en het vinden van een parkeerplek.

 
Deel dit artikel: