Medewerkers van slachterijen gaan per direct thuiswerken

Foto: Aleksandar Malivuk / Shutterstock.com

De Vereniging van Samenwerkende Slachterijen (VSS) heeft vandaag besloten dat alle medewerkers per direct gaan thuiswerken. Reden voor deze drastische maatregel is de corona-uitbraak bij slachterij Vion in Groenlo.

Maar liefst 45 medewerkers van de slachterij zijn positief getest op corona. De VSS heeft alle aangesloten slachterijen uit voorzorg gesloten en de slachters opgedragen om thuis te gaan werken.

Ron Vegarus, directeur van slachterij Mauthausen in Boxtel en vice-voorzitter van de VSS, voorziet weinig problemen door deze maatregel: “We hebben een razendsnelle enquête uitgezet en daaruit blijkt dat maar liefst 88 procent van onze medewerkers over een eigen keuken én badkamer beschikt. Voor deze groep moet het afschieten, villen en afspoelen van varkens in hun thuissituatie geen enkel probleem opleveren.”

Ook ziet Vegarus geen probleem voor de 12 procent van de medewerkers zonder eigen sanitaire voorzieningen: “Deze groep medewerkers bestaat voornamelijk uit Polen die in pensions verblijven. Zij willen best hun toilet vrijmaken voor het slachten van varkens. Dat doen ze thuis ook altijd.”

 
Deel dit artikel: