13 ℃

Me Too: “Sorry voor wat ik heb aangericht”

Me Too Xiauping heeft haar excuses aangeboden aan alle mannen die in de afgelopen weken zijn beschuldigd van seksueel misbruik. “In mijn naam zijn carrières kapotgemaakt. Hele levens zijn verwoest. Dit heb ik nooit gewild”, aldus de Chinese.

Foto: Shutterstock.com

Vorige maand werd Me Too Xiauping per ongeluk betast door een jongen in een café. Me Too meldde het voorval via Twitter. “Achteraf bleek dat die jongen me per ongeluk aanraakte. Hij had geen kwade bedoelingen of zo. Maar toen was het al te laat”, snikt de 21-jarige serveerster.

De tweet van Me Too ging de hele wereld over. Duizenden vrouwen (en mannen) gebruikten haar voornaam om te melden dat ze ook wel eens verkeerd waren aangeraakt. De hashtag #MeToo werd gebruikt om via Twitter talloze daders aan de schandpaal te nagelen. Onder meer Hollywood-baas Harvey Weinstein, tv-producent Gijs van Dam en casting-directeur Job Gosschalk werden genoemd. En dat alles begon met een foute tweet van Me Too Xiauping uit de Chinese stad Chengdu.

“Het spijt me ontzettend”, aldus Me Too. “Ik zou graag deze mannen persoonlijk ontmoeten, zodat ik het goed kan maken. Misschien kunnen we ergens afspreken of zo. Hier in de stad zit een discreet hotel.”

 
Deel dit artikel: