16 ℃

MC Slotervaart wordt crematorium

Het voormalige Slotervaart-ziekenhuis krijgt een nieuwe bestemming. Na het faillissement van het ziekenhuis wordt het gebouw omgevormd tot het grootste crematorium van Europa.

Foto: Arch / Wiki Commons CC

Het gebouw aan de Amsterdamse Louwesweg was sinds 1976 in gebruik als ziekenhuis. Eind oktober ging MC Slotervaart failliet en moest een nieuwe bestemming voor het gebouw worden gevonden. Vanaf begin volgend jaar wordt het voormalige ziekenhuis een crematorium met maar liefst twaalf ovens.

“Door de problemen in de gezondheidszorg zullen helaas steeds meer patiënten overlijden. Daardoor ontstaat de behoefte aan meer crematoria in de stad”, zegt investeerder Uunco Broemert. “Er wordt geïnvesteerd in hypermoderne verbrandingsovens, waarmee Crematorium Slotervaart straks zestig overledenen per dag kan verwerken.”

Patiënten van het voormalige MC Slotervaart zullen in de komende week per brief worden geïnformeerd. “Patiënten die nog een kans hebben zullen worden overgedragen aan andere ziekenhuizen”, aldus Broemert. “De rest kan gewoon in het gebouw blijven.”

 
Deel dit artikel: