23 ℃

Mbappé speelt rest van EK zonder neus: “Neus niet nodig om te scoren”

Mbappé speelt rest van EK zonder neus: “Neus niet nodig om te scoren”
Foto: Victor Velter / Shutterstock.com

DüSSELDORF - Een tegenvaller voor Kylian Mbappé bij het EK voetbal in Duitsland. De Franse aanvaller zal het toernooi zonder neus moeten afmaken. De neus raakte in de wedstrijd tegen Oostenrijk geblesseerd. 

Omdat de neus van Mbappé gebroken is, kreeg hij de keuze om met of zonder neus verder te gaan. Mbappé koos voor het laatste. Dinsdag verscheen hij alweer bij de training voor de wedstrijd tegen Nederland, die komende vrijdag zal worden gespeeld. “Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar ik verwacht eigenlijk geen noemenswaardige problemen”, aldus Mbappé.

Artsen hebben de neus van Mbappé tijdelijk verwijderd om aan te sterken. Puur om cosmetische redenen krijgt hij een speciaal masker. In de tussentijd wordt nog gezocht naar een donorneus, maar die is volgens Mbappé niet per se nodig.

“Ik heb geen neus nodig om te kunnen scoren”, aldus de Franse spits. “Mijn stem klinkt anders. Praten is sowieso lastig, vooral de letter N. En ik moet wel wat beter op mijn ademhaling letten. Mijn mond moet open blijven, anders krijg ik het benauwd. Maar verder verandert er eigenlijk niet zo veel.”

 
Deel dit artikel: