22 ℃

Maximumsnelheid hardrijders terug naar 150 kilometer per uur

Maximumsnelheid hardrijders terug naar 150 kilometer per uur
Foto: TasfotoNL / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Hardrijders gaan op de meeste snelwegen in ons land weer 150 rijden. Dat staat in de beleidsnota van de Vereniging van Snelheidsovertreders Nederland (VVSN). Volgens de vereniging hebben hardrijders ‘simpelweg geen andere keuze’.

Snelheidsovertreders moesten hun maximumsnelheid in 2019 verlagen als gevolg van veranderende regelgeving. Sindsdien rijden hardrijders overdag gemiddeld 124 kilometer per uur op de snelweg. Dat hun snelheid nu moet worden verhoogd naar 150 is volgens de VVSN een direct gevolg van het nieuwe kabinetsbeleid.

“Het nieuwe kabinet wil dat de maximumsnelheid teruggaat naar 130. Dat betekent dat ook wij onze snelheid naar boven zullen moeten bijstellen, anders zijn wij geen snelheidsovertreders meer”, zegt VVSN-voorzitter John Roelkens.

Foto: Joshua Sanderson Media / Shutterstock.com

VVSN-voorzitter John Roelkens bij zijn Volkswagen Golf GTI

De coalitie van BBB, PVV, VVD en NSC is niet bang dat de verhoging van de maximumsnelheid leidt tot meer en zwaardere ongelukken. De VVSN is het daarmee eens. Roelkens: “Uit onze ervaring blijkt dat vrijwel overal in ons land veilig 150 gereden kan worden. Op snelwegen is dat sowieso geen probleem en binnen de bebouwde kom meestal ook niet. En als het nieuwe kabinet ook de alcoholregels nog een beetje versoepelt, wordt autorijden eindelijk weer leuk.”

 
Deel dit artikel: