12 ℃

Máxima verbreekt stilzwijgen: “Dat was een beetje hufterig”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Premier Rutte en koning Willem-Alexander weigeren zich publiekelijk uit te spreken over de ophef die is ontstaan, nadat de koninklijke familie het vliegtuig nam om in Griekenland vakantie te vieren. Maar koningin Máxima verbreekt nu toch het stilzwijgen. Voor paleis Huis ten Bosch sprak ze met twinkeloogjes en charmante Argentijnse tongval het Nederlandse volk toe. “Het was een beetje hufterig van ons”, zou de koningin hebben gezegd.

Volgens royaltyverslaggever Harko van der Linden is dit een uitermate slimme zet van het koninklijk huis: “Iedere Nederlander kan zich nog de jonge Máxima herinneren die een zenuwachtige Willem-Alexander op zijn vingers tikte om een stomme uitspraak over zijn schoonvader. In één klap sloten alle Nederlanders Máxima in hun harten. En nu gebruikt ze dit beproefde recept opnieuw. Heel slim en doortrapt.”

Maar volgens de Rijkspersdienst heeft het absoluut niets met doortraptheid te maken: “Dit was een volkomen oprechte verklaring van koningin Máxima. Na afloop van de verklaring zou ze zelfs hebben gezegd dat ze zich absoluut niet meer kon herinneren ooit soortgelijke woorden te hebben gesproken. Dat geeft nog maar eens aan hoe gemeend en zonder enige bijbedoelingen haar woorden zijn.”

 
Deel dit artikel: