Zware loting Nederlandse deelnemers World Economic Forum

Zware loting Nederlandse deelnemers World Economic Forum
Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

De Nederlandse deelnemers bij het World Economic Forum nemen het in de groepsfase op tegen de VS, Frankrijk en Mexico. Dat is bepaald tijdens de loting voorafgaand aan het evenement. 

Tijdens het jaarlijkse World Economic Forum in Davos nemen bijna drieduizend staatshoofden, ceo’s, politici en wetenschappers het tegen elkaar op.

Teamcaptain Mark Rutte spreekt van een ‘ongekend zware loting’: “In het eerste debat treffen we onder meer de Amerikaan Jeff Bezos. Hij staat bekend om zijn felle debatstijl. Maar als we in de eerste tien minuten voldoende het woord krijgen, denk ik zeker dat we een kans maken. Ik voel me in ieder geval topfit”, aldus Rutte.

In het Nederlandse team zitten onder meer Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en minister Ollongren van Defensie. Namens Oranje maakt koningin Máxima deel uit van de selectie, maar zij heeft al een wildcard voor de kwartfinale. Onduidelijk is nog of ING-topman Steven van Rijswijk mee kan doen, hij zou last hebben van een knieblessure.

De groepsfase van het World Economic Forum begint maandag, de finale is op donderdag 26 mei. Vorig jaar eindigde Nederland bij het World Economic Forum op de 17e plaats.

 
Deel dit artikel: