27 ℃

Max Verstappen zevende bij Grand Prix Italië

Coureur Max Verstappen is zondag als zevende geëindigd in de Grand Prix van Italië. Verstappen reed extra rustig over het circuit van Monza. Zijn kalme rijstijl leverde hem vier punten op.

Max-Verstappen-persconferentieVerstappen startte vanaf de zevende plek en zakte in de eerste meters al ver terug. Later in de race durfde de onervaren coureur het gaspedaal iets verder in te trappen. “Hij had voor de race al gezegd rustig te zullen rijden. Die belofte heeft hij helemaal waargemaakt”, zegt Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van F1 Empire.

Een week eerder, op het circuit van Spa-Francorchamps reed Verstappen een stuk agressiever en kreeg daarop flinke kritiek. Sommigen noemden zijn rijgedrag zelfs gevaarlijk. “Verstappen heeft in Monza gezien dat dat gejakker nergens voor nodig is”, zegt Kammerlaan. “Met zijn nieuwe, rustige rijstijl pakte hij in Italië meer punten dan in Spa. En nog belangrijker: zijn auto bleef heel.”

Over twee weken staat de race in Singapore op het programma. “Wat mij betreft mag hij nog best wat voorzichtiger zijn”, zegt Kammerlaan. “Rustig optrekken, goed over de schouder kijken en af en toe eens iemand voor laten gaan. Dan heb je de minste kans op brokken.”

 
Deel dit artikel: