18 ℃

Chaos bij Grand Prix van België, Max Verstappen wil overuren wel uitbetaald krijgen

Foto: Sbonsi / Shutterstock.com

Red Bull-coureur Max Verstappen verwacht dat zijn overuren bij de Grand Prix van België worden uitbetaald. Door de slechte weersomstandigheden werden de coureurs gedwongen om langer op het circuit van Spa-Francorchamps aanwezig te zijn.

Eigenlijk zouden de coureurs al om 15:00 uur van start gaan, maar door de hevige regen werd de race onderbroken. De coureurs moesten ruim twee uur wachten. Pas rond 18:45 uur werd duidelijk dat de race niet zou worden hervat en werd Verstappen tot winnaar uitgeroepen, veel later dan op de planning stond.

“Ik doe echt niet moeilijk als het een keer een tien minuutjes uitloopt, maar we hebben het nu over twee uur. Het lijkt me redelijk dat ik die extra uren gewoon uitbetaald krijg”, zei Verstappen, die verder wel tevreden is over zijn prestaties bij de Belgische Grand Prix.

Of Verstappen de extra uren inderdaad betaald krijgt, valt nog te bezien. Voor zover bekend bestaat er bij Red Bull Racing geen regeling voor overuren. Het is ook mogelijk dat Red Bull Racing zijn overuren compenseert met een extra vrije dag, bijvoorbeeld komende zondag.

 
Deel dit artikel: