Max Verstappen wil Grand Prix komend weekend helemaal uitrijden

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

Max Verstappen legt de lat voor de Grand Prix van Emilia-Romagna ongekend hoog. De ambitieuze coureur is van plan om de race helemaal uit te rijden.

Na de uitvalbeurten in Bahrein en Australië is de karavaan van Red Bull Racing inmiddels neergestreken in het Italiaanse Imola. Daar wordt zondagmiddag de Grand Prix van Emilia-Romagna verreden. Anders dan bij de vorige race wil Max Verstappen dit keer alle rondes volmaken.

“Ik denk dat we nog niet alles uit de RB18 hebben gehaald wat erin zit. Volgens de constructeurs moet het mogelijk zijn om er alle 63 ronden mee te rijden. Nou, aan mij zal het niet liggen”, glundert Verstappen.

Om zijn droom uit te laten komen, moet de auto van Verstappen zondag meer dan driehonderd kilometer rijden. Vraagt Verstappen daarmee niet teveel van zijn bolide? “Het is natuurlijk heel wat”, geeft hij toe. “Maar als je op dit niveau wil excelleren, dan moet je hoge doelen stellen. En als het niet lukt, dan is het gewoon jammer. In Australië reed ik bijna 39 ronden. Je moet ook een keer tevreden zijn.”

 
Deel dit artikel: