11 ℃

Max Verstappen verpest seksleven rugstreeppad en zandhagedis

Max Verstappen doet volgend jaar mee aan de Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Dat lijkt leuk, maar Verstappen verpest op die manier wel het seksleven van de rugstreepschildpad en de zandhagedis. 

Foto: Marek Szczepanek / Wiki Commons CC

Om de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort te kunnen laten plaatsvinden, moeten ingrijpende verbouwingen worden uitgevoerd. Vanwege de immense populariteit van Max Verstappen moeten bijvoorbeeld extra tribunes worden gebouwd. Een drama voor de rugstreeppad en de zandhagedis, die het terrein momenteel graag gebruiken om stoute dingen te doen. Biologen vrezen dat de rugstreeppad en de zandhagedis straks niet meer bij het circuit kunnen vrijen.

“Max Verstappen heeft geen idee wat de komst van de Formule 1 betekent voor de rugstrepppad en de zandhagedis“, zegt bioloog Alphons Droog. “Ze hebben net een moeilijke periode achter de rug. De rugstreeppad doet over het algemeen niet zo moeilijk, die wil er wel op. Maar de zandhagedis is een vervelend vrouwtje. Ze heeft toch al bijna nooit zin, laat staan als haar circuit overhoop gehaald wordt. Er was in de afgelopen tijd juist weer een beetje actie in hun relatie. En nu dit weer. Dramatisch. Ik hoop dat Verstappen zich dat goed realiseert.”

 
Deel dit artikel: