18 ℃

Max Verstappen onthult strategie voor GP Zandvoort: “Tyfushard rijden”

Max Verstappen onthult strategie voor GP Zandvoort: “Tyfushard rijden”
Foto: Motorsports Photographer / Shutterstock.com

ZANDVOORT - Max Verstappen bereidt zich voor op de Grand Prix van Nederland, die komende zondag wordt verreden op het circuit van Zandvoort. Tijdens een persconferentie onthulde Verstappen hoe hij de race denkt te gaan winnen.

“Na overleg met de teamleiding is besloten dat ik zondag ga proberen om tyfushard te rijden”, verklapte Verstappen. “Godgruwelijk hard rijden is een essentieel onderdeel van een succesvolle Grand Prix. Dat is in Zandvoort niet anders”, aldus Verstappen.

Max Verstappen werd in 2021 en 2022 kampioen in de Formule 1 en staat momenteel weer op de eerste plaats in het klassement. Hoe verklaart hij zelf het succes? “Dat is een moeilijke vraag, maar ik denk dat het vooral te maken heeft met het feit dat ik allejezus hard kan rijden. Ik kan nog meer dingen hoor. Ik kan bijvoorbeeld met mijn ogen open niezen. Het is leuk als je dat kunt, maar op het circuit heb je daar niets aan. Daar moet je gewoon verrot hard rijden. En dat kan ik.”

Heeft Verstappen nog een tip voor beginnende coureurs? “Ja”, zegt hij na een lange denkpauze. “Ik denk dat je vooral snoeihard moet rijden. Als je sneller bent dan de andere coureurs, dan win je de race. Veel mensen vergeten dat weleens.”

 
Deel dit artikel: