16 ℃

Max Verstappen nog altijd actief als coureur

Max Verstappen nog altijd actief als coureur
Foto: Abdul Razak Latif / Shutterstock.com

Wie kent hem nog? De destijds 18-jarige Max Verstappen won in 2016 de Grand Prix van Spanje. Hij werd daarmee de jongste coureur ooit die een Grand Prix op zijn naam schreef. Nu, jaren later, blijkt Verstappen nog altijd actief in de racewereld.

Net als veel vergeten sporthelden was het niet makkelijk om Max Verstappen op te sporen. Na een lange zoektocht vinden we hem op een circuit in Duitsland. Verstappen blijkt nog altijd werkzaam in de autosport. “Eigenlijk is er in de afgelopen jaren niet zo veel veranderd”, vertelt het racetalent van vroeger.

Inmiddels is hij iets dikker geworden. Maar wie goed kijkt, ziet nog steeds het guitige gezicht dat vroeger zo vaak op televisie was. En het grappige is: Max werkt nog altijd als coureur! “Ik rij nog af en toe een Grand Prix”, verklapt hij. “Natuurlijk niet meer op het niveau van vroeger hoor. Ik doe veel rustiger aan. Maar zolang mijn lichaam het nog aankan en ik er nog plezier in heb, ga ik door.”

Verstappen is nu 21 jaar oud, maar denkt dus nog altijd niet aan stoppen. In onze serie over vergeten sporthelden praten we volgende week met oud-zwemkampioene Erica Terpstra, die in 1964 brons won bij de Olympische Spelen.

 
Deel dit artikel: