Pedagoog: “Max Verstappen moet stoppen”

“Ik snap best dat zo’n puberjongen graag wil racen. Een hobby is leuk, maar zorg er eerst voor dat je een fatsoenlijke opleiding hebt”, zegt de Utrechtse pedagoog Gerard Zilver. Hij adviseert coureur Max Verstappen om eerst een diploma te halen.

Foto: FOTOimage Montreal / Shutterstock.com

“Max Verstappen is pas 20. Op die leeftijd hoor je nog gewoon op school te zitten. Je moet een vak leren. Zonder diploma’s red je het niet in onze maatschappij”, aldus Zilver. “Max heeft niets. Volgens mij heeft hij niet eens zijn middelbare school afgemaakt. Hij hangt de hele dag maar op die racebaan. Als hij straks is uitgekeken op de Formule 1 kan hij niets. Dan belandt zo’n jongen in de bijstand.”

Ook voor de ouders van Max Verstappen heeft Zilver geen goed woord over. “Zij corrigeren hem niet. Ze laten hem gewoon zijn gang gaan. Als ouders moet je zeggen: ‘Max, het is heel leuk wat je doet, maar maak eerst je school af. Dan heb je tenminste een diploma achter de hand, mocht het met die racerij niets worden.'”

Volgens de pedagoog zou Verstappen een goede leerling kunnen worden op het ROC Automotive College. “Die jongen is gek op auto’s. Een opleiding autotechniek is echt iets voor hem. En als automonteur kun je een goede boterham verdienen.”

 
Deel dit artikel: