17 ℃

Max Verstappen doet niet meer mee aan Grand Prix

Het is definitief: Max Verstappen gaat volgende maand niet van start in de Grand Prix van Finland. De jonge coureur slaat de race op het circuit van Helsinki over. Het gebeurt niet vaak dat een Formule 1-coureur al een maand voor de race afhaakt.

max-verstappen-interview-ogenFormule 1-kenner Paul Kammerlaan ontdekte dat Verstappen bij de Grand Prix van Finland niet op de officiële deelnemerslijst staat. “Het lijkt erop dat Verstappen zijn carrière aan het afbouwen is. Gezien de recente prestaties is dat een verstandig besluit. De Formule 1 blijft een gevaarlijke tak van sport. Je kunt je afvragen of het zin heeft om je leven te wagen, als je van tevoren al weet dat je kansloos bent”, aldus Kammerlaan.

Verstappen behaalde in dit Formule 1-seizoen een verrassende overwinning bij de Grand Prix van Spanje, maar daarna ging het snel bergafwaarts. Tijdens de race in Amerika moest hij zelfs opgeven, nadat hij zijn versnellingsbak had vernield. Bij de Grand Prix van Mexico eindigde hij op de vierde plaats.

Volgens sommige media is de Grand Prix van Finland zelfs helemaal van de Formule 1-agenda geschrapt. Onduidelijk is of dat met het afhaken van Verstappen te maken heeft. Verstappen rijdt in ieder geval nog wel mee in de Grand Prix van Abu Dhabi.

 
Deel dit artikel: