De man die heel Nederland teleurstelde

2017 was een spannend sportjaar. Natuurlijk waren er de prestaties van het Nederlands Elftal, maar er waren ook teleurstellingen. Voor Formule 1-coureur Max Verstappen was 2017 een dramatisch jaar. Hij eindigde een plaats lager in het klassement dan het jaar ervoor.

Foto: FOTOimage Montreal / Shutterstock.com

“Nee, ik denk dat niemand dit had verwacht”, zegt Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van het raceblad F1 Empire. “Aan het begin van 2017 dachten we nog dat Max Verstappen een coureur van wereldklasse was. We hebben ons vergist, daar zal iedereen het inmiddels wel over eens zijn.”

Verstappen won in 2017 slechts twee Grand Prix, in Maleisië en Mexico. Maar liefst zeven keer haalde hij niet eens de finish. “Steeds gaf hij de schuld aan de auto. Dat was juist het laffe. Hij nam zijn verantwoordelijkheid niet. In 2017 hebben we de échte Max Verstappen leren kennen”, aldus Kammerlaan.

Uiteindelijk eindigde Verstappen op de zesde plaats in het klassement, één plaats lager dan het voorgaande jaar. Volgende week in het sportoverzicht: “Xander van Mazijk, de man die Nederland wereldkampioen maakte”.

 
Deel dit artikel: