17 ℃

Max Verstappen betrapt op gebruik hulpmotortje

Coureur Max Verstappen heeft bij de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten mogelijk gebruik gemaakt van mechanische doping. Officials hebben in de wagen van Verstappen een hulpmotortje aangetroffen.

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

Tijdens de kwalificatieronde voor de GP van de VS klokte Verstappen de derde tijd. Bij een controle bleek echter dat Verstappen de race niet helemaal op eigen spierkracht heeft gereden. Het team van Red Bull had achter in de wagen van Verstappen een motortje van ruim 900 pk verborgen.

Verstappen zegt niets te maken te hebben met het hulpmotortje. “Het is mijn wagen ook niet. Het is de wagen van Red Bull. De wagen moet per ongeluk zijn verwisseld. Het is een vergissing”, zei Verstappen geëmotioneerd. De vraag is echter of het excuus van Verstappen wordt geaccepteerd. Als hij inderdaad schuldig wordt bevonden, hangt hem een lange schorsing boven het hoofd.

Toeschouwers zeggen dat het motortje “duidelijk te horen was”. Als de wagen voorbij scheurde, klonk een oorverdovend lawaai uit de wagen van Verstappen.

 
Deel dit artikel: