16 ℃

Maurits (32) staat ook al een behoorlijke tijd droog: “Daar hoor je nooit iemand over”

Maurits (32) staat ook al een behoorlijke tijd droog: “Daar hoor je nooit iemand over”
Foto: Ranta Images / T.W. van Urk / Shutterstock.com

Al enkele weken is het kurkdroog in ons land. Hoewel de aanhoudende droogte veel Nederlanders zorgen baart, maakt Maurits Alebink (32) uit Groningen zich niet druk. Maurits is hier namelijk wel aan gewend. Vandaag is de 1467e dag dat hij droog staat.

Dat de media zoveel aandacht schenken aan het feit dat Nederland nu vierendertig droge dagen achter elkaar heeft, vindt Maurits hartstikke kinderachtig en typisch Nederlands: “Alsof er op dit moment in de wereld niets belangrijker is om ons druk over te maken, zoals de Nations League-finale die ons land gisteravond misliep, de degradatie van mijn geliefde FC Groningen of ikzelf. Al ruim vier jaar sta ik droog, maar daar hoor je nooit iemand over.”

“Geen journalist is ooit geïnteresseerd geweest in mijn droogstaan”, vervolgt de verbitterde Maurits. “Geen weerman heeft mij ooit het vooruitzicht willen geven op nattere perioden en geen enkele leuke vrouw heeft ooit ook maar een greintje compassie getoond. Wat zijn we met zijn allen toch een vreselijk hypocriet volk.”

Voor Maurits mag de huidige droogte in Nederland daarom nog jarenlang voortduren. Hij hoopt dat Nederlanders daardoor meer empathie en relativeringsvermogen zullen ontwikkelen: “Misschien dat mensen dan eindelijk eens gaan begrijpen wat échte droogte is.”

 
Deel dit artikel: