16 ℃
Nieuwe onthulling:

‘Matthijs van Nieuwkerk schreeuwde bij wedstrijden van Ajax tegen de tv’

‘Matthijs van Nieuwkerk schreeuwde bij wedstrijden van Ajax tegen de tv’
Foto: Jan van Dasler / Shutterstock.com

Na de schokkende onthullingen in de Volkskrant over Matthijs van Nieuwkerk komen steeds meer verhalen naar buiten over de gevallen presentator. Van Nieuwkerk zou niet alleen op de redactie van De Wereld Draait Door zijn stem hebben verheven. Bij het bekijken van voetbalwedstrijden van Ajax zou hij ook tegen zijn eigen televisie hebben geschreeuwd. Dat blijkt uit verklaringen van meerdere buren.

Van Nieuwkerk staat bekend als voetballiefhebber, maar dat het er voor de tv niet altijd zachtzinnig aan toe ging, blijkt uit geluiden die zijn buren hebben opgevangen. Tijdens het kijken naar de wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord op 28 oktober 2015 zou Van Nieuwkerk luidkeels naar de televisie hebben geschreeuwd toen verdediger Joël Veltman een eigen doelpunt maakte.

Van Nieuwkerk zou iets hebben geroepen dat kan worden opgevat als kritiek op het spel van de destijds 23-jarige Veltman. “Wat hij precies schreeuwde, zal ik maar niet herhalen. Het was in ieder geval geen compliment, om het maar zo te zeggen”, vertelt een omwonende. Ook toen Ajax op 23 april 2017 verloor van PSV zou Van Nieuwkerk verbaal hebben uitgehaald naar het televisiescherm.

Zowel Ajax als PSV heeft nog niet gereageerd op de onthullingen.

 
Deel dit artikel: