15 ℃

Matthijs van Nieuwkerk: “Alleen format, gasten en onderwerpen blijven hetzelfde in mijn nieuwe talkshow bij RTL4”

Foto: YT CC

Mattijs van Nieuwkerk presenteerde vrijdagavond voor de laatste keer De Wereld Draait Door (DWDD). In een openhartig interview met het Algemeen Nieuwsblad vertelt Matthijs van Nieuwkerk over zijn toekomst bij RTL4. Tot ieders verbazing gaat hij bij deze commerciële zender iets compleet nieuws doen.

“Eén van de immense aanpassingen van de talkshow is de naam”, verklapt Van Nieuwkerk. De ons zo vertrouwde naam ‘De Wereld Draait Door’ zal veranderen in ‘De Wereld Dendert Door’. In mijn opinie een veel accuratere naam in deze hectische tijden.”

Maar niet alleen de naam zal veranderen. Van Nieuwkerk vertelt dat ook de stoelen geheel vernieuwd worden. “Een uitermate delicate kwestie, want zowel de gasten als de kijkers waren zeer gesteld op deze stoelen. Maar ik vind dat als je iets nieuws gaat doen, je tot het gaatje moet gaan. Zo zullen ook de drinkglazen van een ander, beter betalend merk worden.”

Eigenlijk is maar één ding echt zeker en dat is dat de toekomst van Van Nieuwkerk bij RTL4 ligt. Hoewel, wat heet zeker? Want in het interview laat hij doorschemeren: “Als John de Mol mij een ton meer salaris biedt, ga ik uiteraard iets compleet vernieuwends doen bij SBS6.”

 
Deel dit artikel: