23 ℃

Matthijs van Nieuwkerk krijgt massief gouden standbeeld

Foto: YT CC

Nederland is geschokt door het besluit van tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk om te stoppen met De Wereld Draait Door. “Dit is niet te bevatten. Een gitzwarte dag in de geschiedenis”, aldus voormalig televisiepersoonlijkheid Twan Huys.

Van Nieuwkerk besloot woensdagmiddag te stoppen met De Wereld Draait Door, vlak voordat zijn salaris zou worden gehalveerd. Hierdoor verdwijnt het programma van het scherm. Multitalent Britt Dekker is hevig ontdaan. “Neeeeeeee, niet DWDD! Mijn lievelingsprogramma allertijden”, huilt ze op Twitter. Vaste gast Ali B. was woensdagmiddag nog te geëmotioneerd om te reageren op het einde van DWDD.

Verschillende BN’ers die van DWDD afhankelijk zijn, zoals Marc-Marie Huijbrechts, zangeres Maan en Giel Beelen, zijn inmiddels een inzamelingsactie begonnen. Met de opbrengst wordt een zes meter hoog, massief gouden standbeeld van Van Nieuwkerk gemaakt, als eerbetoon aan de televisiegrootheid. Het standbeeld zal volgende maand worden onthuld in de tuin van Halina Reijn.

 
Deel dit artikel: