18 ℃
Na ophef over gedrag bij DWDD:

‘Matthijs van Nieuwkerk gaat zich volledig focussen op Snollebollekes’

‘Matthijs van Nieuwkerk gaat zich volledig focussen op Snollebollekes’
Foto: DWDD / Wiki Commons CC BY 3.0

Na de ophef over zijn gedrag bij het programma De Wereld Draait Door (DWDD) maakt Matthijs van Nieuwkerk naar verluidt een opvallende carrièremove. De ex-presentator zou zich volgens verschillende Hilversumse bronnen nu volledig willen storten op een muzikale carrière bij Snollebollekes.

In een uitgebreid artikel in de Volkskrant doen meer dan zeventig oud-medewerkers van DWDD een boekje open over Van Nieuwkerk. De presentator zou zich achter de schermen tiranniek hebben gedragen. Van Nieuwkerk zou extreme woede-uitbarstingen hebben en collega’s jarenlang publiekelijk hebben vernederd. Na alle onthullingen zou Van Nieuwkerk zich inmiddels realiseren dat een terugkeer bij DWDD onmogelijk is. Hij zou zich volledig storten op een nieuwe toekomst bij Snollebollekes.

Mediakenner Paul van Geelkerken spreekt van een logische stap: “Van Nieuwkerk heeft al langer een innige band met Snollebollekes-voorman Rob Kemps. Ze kunnen het samen heel goed vinden. Het clowneske uiterlijk van Van Nieuwkerk, met dat piekerige haar, past ook heel goed bij de feestact.”

“Een dagelijkse talkshow is gezien zijn karakter misschien wat te hoog gegrepen voor Van Nieuwkerk”, denkt de mediakenner. “Op het podium met Snollebollekes kan hij veel meer zichzelf zijn. Dan mag hij naar hartenlust mensen afsnauwen. ‘Naar links! Naar rechts godverdomme, anders breek ik hier de tent af!’. Ik zie hem dat wel doen.”

 
Deel dit artikel: