17 ℃

Martijn Koning geschrokken van ophef: “Blijkbaar mag je als cabaretier Baudet niet steunen”

Foto: Santiago Cornejo / Shutterstock.com / YT CC

Cabaretier Martijn Koning is geschrokken van de heftige reacties die zijn optreden bij Jinek heeft losgemaakt. Hij zegt in een verklaring dat hij nooit meer publiekelijk zijn steun aan Thierry Baudet zal betuigen.

Als vaste columnist bij het televisieprogramma Jinek had Martijn Koning al heel wat meegemaakt, maar de storm die losbrak na zijn column over FvD-lijsttrekker Thierry Baudet was ook voor hem een unieke ervaring : “Als columnist ben je natuurlijk op zoek naar pijnpunten. Het mag schuren, maar het moet natuurlijk wel binnen het betamelijke blijven. Mijn lofzang op de grote mysticus Baudet was blijkbaar een brug te ver. Baudet als grootste homeopaat ooit neerzetten heeft mij een shitload aan hatemail opgeleverd. Zo veel en heftig, dat ik zelfs heb besloten om me nooit meer positief over Baudet uit te laten.”

Baudet zelf is ook onaangenaam verrast door deze hele ontwikkeling: “Eindelijk was er iemand uit de flapdrollenindustrie die het voor mij opnam. Ik vond het een verademing. Vooral het feit dat hij mijn Aziatische roots nog eens onderstreepte vond ik uiterst sympathiek. Na deze column stond ik dan ook enthousiast op om Koning een staande ovatie te geven. Niet alleen qua inhoud maar ook qua vorm vond ik het namelijk erg sterk. Eindelijk een cabaretier die laat zien dat humor overbodig is in zijn vak.”

 
Deel dit artikel: