21 ℃

Marleen (28) zegt dat 2024 haar jaar wordt, maar is dat wel zo?

Marleen (28) zegt dat 2024 haar jaar wordt, maar is dat wel zo?
Foto: Hurricanehank / Prostock-studio / Shutterstock.com

HENGELO - Sinds het begin van het nieuwe jaar vertelt Marleen Rozenvacht (28) uit Hengelo voortdurend aan iedereen dat 2024 haar jaar wordt. De directe omgeving van Marleen stoort zich aan deze zelfzuchtige houding en trekt haar overtuiging bovendien sterk in twijfel. Wat zegt zon uitspraak als deze over Marleen en in hoeverre is die kloppend?

Psychologe Anja Waterbok (42) noemt de uitspraak van Marleen uiterst zorgelijk: “Hoewel ik Marleen niet ken en nooit diagnostisch onderzoek bij haar heb verricht, durf ik vrijwel zeker te zeggen dat er sprake is van een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Marleen waant zich het centrum van het universum door een volledig jaar naar zich toe te trekken. Ze pleegt, zoals wij dat in de psychologie noemen, een ‘jaargreep’. Wie zoiets doet, is echt krankjorum.”

Volgens filosoof Ad Boorkoek (56) roept de bewering van Marleen ook vragen op: “Kan een jaar eigenlijk wel toebehoren aan één persoon? Doet Marleen deze claim uit vrije wil of bestaat vrije wil eigenlijk niet? En als Marleen roept dat 2024 haar jaar wordt, vanaf wanneer gaat dat dan precies het geval zijn? Het jaar is immers al enkele dagen bezig en vooralsnog is 2024 allesbehalve van haar.”

Tot slot benadrukt ook waarzegster Barbara (62) dat Marleen haar overtuiging beter kan loslaten: “Kijk, ik trek de speelkaart ruitenboer, daar gaat ze al. Dat betekent dat Marleen een behoorlijk zwaar jaar voor haar kiezen gaat krijgen. Veel van wat ze hoopt te bereiken, lukt haar niet. Haar mensbeeld zal steeds negatiever worden. Helaas. Marleen mag al van geluk spreken als zij aan het einde van dit jaar nog leeft. Schrijf dat maar op.”

 
Deel dit artikel: