15 ℃
'Elke dag uurtje vissen'

Mark Rutte zoekt afleiding in de natuur

Mark Rutte zoekt afleiding in de natuur
Foto: Matt Jeppson / Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

STREEFKERK - “Ik probeer elke dag een uurtje te gaan vissen. Hier langs het water vind je nog echt rust. Het is een manier om mijn hoofd leeg te maken en de uitzichtloosheid even te vergeten”, vertelt demissionair premier Mark Rutte (57).

Rutte is officieel nog steeds premier, maar feitelijk is hij al maanden demissionair. “Veel politici zijn een beetje tussen wal en schip gevallen. Ik zelf natuurlijk ook. Ik zit nog in het kabinet, maar eigenlijk hoor ik er al niet meer bij. Dat voelt na al die jaren heel gek”, vertelt hij.

“In de natuur probeer ik wat afleiding te vinden”, zegt Rutte terwijl hij een flinke forel uit het water haalt. “Wist je dat forellen familie zijn van de zalm? Deze jongens kunnen wel een meter lang worden. Ze voeden zich met insecten en kleine visjes.”

Rutte houdt een lange denkpauze. “De onzekerheid over mijn toekomst vind ik het allerergst”, vervolgt hij. “Ik heb wel gesolliciteerd op een nieuwe baan, maar ik weet nog steeds niet of ik ben aangenomen. Ik denk het niet hoor, anders hadden ze al lang gebeld.”

 
Deel dit artikel: