19 ℃

Mark Rutte morgen te zien in kinderprogramma Zappelin

Mark Rutte morgen te zien in kinderprogramma Zappelin
Foto: Avrotros / Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Na zijn succes bij de uitzending van Vandaag Inside zal premier Mark Rutte morgenmiddag te zien zijn in het kinderprogramma Zappelin op NPO3. Presentatrice Fenna Ramos zal met Rutte praten over de politiek en kijken naar tekenfilms.

De uitzending van Vandaag Inside met Mark Rutte zorgde maandagavond voor een kijkcijferrecord. Bijna anderhalf miljoen mensen keken naar het programma. Het succes is voor Rutte aanleiding om ook andere programma’s te gaan bezoeken. Morgenmiddag is het kinderprogramma Zappelin aan de beurt.

“Kinderen zijn de toekomst van dit land. Daarom vind ik het belangrijk om ook aan te schuiven bij kinderprogramma’s”, aldus Rutte. “Bij Zappelin zal ik praten over allerlei onderwerpen die juist kinderen bezighouden, zoals woningbouw, de belasting voor multinationals en de hypotheekrenteaftrek.”

Volgens Rutte is het niet vreemd dat hij aanschuift bij een programma dat enkel bedoeld is voor kleuters: “Natuurlijk kun je zeggen: Zappelin is voor kleuters en heeft niets met politiek te maken. Op zich is dat juist, maar dat geldt ook voor Vandaag Inside. Feit is dat Zappelin onder de jeugd een waanzinnig marktaandeel heeft. Als je de kiezers van de toekomst wil bereiken, dan kun je simpelweg niet om Zappelin heen.”

 
Deel dit artikel: