13 ℃

Mark Rutte geniet van singlesvakantie in Salou

Mark Rutte geniet van singlesvakantie in Salou
Foto: Katia Regina Silveira / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

SALOU - Het leek in de afgelopen weken alsof Mark Rutte compleet van de aardbodem was verdwenen. Vandaag laat de demissionaire premier weer wat van zich horen. Rutte geniet in het Spaanse Salou van een singlesvakantie.

“Het is voor het eerst dat ik zoiets doe”, lacht Rutte. “Als premier had ik nooit tijd voor vakanties, laat staan voor relaties. Maar nu ik de politiek ga verlaten, voel ik toch de noodzaak om mijn horizon te verbreden en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik wil straks natuurlijk niet in een zwart gat vallen.”

In het zwembad nipt Rutte ontspannen van zijn cocktail en deint mee op de muziek van de plaatselijke dj: “Ik vond het best spannend hoor, alleen op vakantie. Maar het voordeel van zo’n singlesreis is dat iederéén in z’n eentje is. Je zit dus allemaal in hetzelfde schuitje en daardoor trek je al snel met elkaar op.”

En hoe zit het met de dames? Is er al een vonk overgeslagen? “Nog niet”, geeft Rutte toe. “Maar ik heb wel iemand op het oog. Een hartstikke leuke vrouw uit Leiden. 23 is ze. Het helpt natuurlijk dat ik een bekende kop heb. Daardoor maak je toch wat makkelijker contact.”

 
Deel dit artikel: