23 ℃
Handreiking

Mark Rutte bereid om voor BBB premierschap op zich te nemen

Mark Rutte bereid om voor BBB premierschap op zich te nemen
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Mark Rutte komt met een handreiking richting de BBB, nu die partij op zoek is naar een premierskandidaat. Mark Rutte zegt onder voorwaarden best bereid te zijn om voor de BBB het premierschap op zich te nemen.

De kans is aanzienlijk dat de BBB bij de komende verkiezingen de grootste partij wordt. In dat geval zou de BBB de nieuwe premier moeten gaan leveren, maar partijleider Caroline van der Plas zegt niet geïnteresseerd te zijn in het premierschap. Mark Rutte laat weten dat hij best bereid is om de BBB uit de brand te helpen.

“Ik heb respect voor de beslissing van Caroline van der Plas om niet voor het premierschap te gaan. Voor een nieuwkomer als zij is zo’n functie nog te zwaar. Dat begrijp ik volkomen”, aldus Rutte. “Als collegiaal gebaar wil ik best met de BBB praten over de invulling van het premierschap. Zoals iedereen weet beschik ik over de nodige ervaring. En ook niet onbelangrijk: de burger staat achter mij. Anders hou je zo’n functie niet dertien jaar vol. Laat Van der Plas mij maar bellen.”

 
Deel dit artikel: