13 ℃

Mariska (31) ontwaakt uit coma door stem van Pieter Omtzigt

Mariska (31) ontwaakt uit coma door stem van Pieter Omtzigt
Foto: BearFotos / Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

MEPPEL - In het Universitair Medisch Centrum van Meppel heeft zich een wonder voltrokken. Ruim twaalf jaar lag Mariska Beukems in coma, tot ze gisteravond de stem van Pieter Omtzigt hoorde. 

Mariska (31) raakte twaalf jaar geleden in coma tijdens het luisteren naar muziek van BLØF. Ze ademde zelfstandig, maar gaf verder geen enkel teken van leven meer. Gisteren hoorde Pieter Omtzigt over het drama. Tien minuten later zat hij aan Mariska’s bed en sprak zachtjes in haar oor.

“Toen Mariska zijn stem hoorde, opende ze direct haar ogen. Er verscheen een lach op haar gezicht. Zo mooi”, vertelt Mariska’s moeder. “Nog voordat Omtzigt weg was, zat Mariska al aan haar eerste kop koffie in twaalf jaar. Volgens de artsen is ze helemaal wakker en kerngezond. Allemaal dankzij Pieter Omtzigt.”

In november doet Omtzigt met zijn partij Nieuw Sociaal Contract mee aan de verkiezingen. Gaan Mariska en haar moeder dan op Omtzigt stemmen? “Ja, natuurlijk!”, zeggen ze in koor. “Ik ben heel benieuwd welke wonderen hij nog meer gaat verrichten.”

 
Deel dit artikel: