11 ℃

Marieke Elsinga zet nieuw mens op toch al overbevolkte aarde

Marieke Elsinga zet nieuw mens op toch al overbevolkte aarde
Foto: Q-music / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

Leuk nieuws voor Marieke Elsinga en haar vriend Sander. Het stel heeft een bijdrage geleverd aan de overbevolking van de aarde. De baby, Jip genaamd, is de eerste toevoeging van Elsinga aan de miljardenpopulatie die onze planeet toch al vrijwel niet meer kan dragen.

“Hij is er!”, meldt Elsinga op Instagram, uitgerekend op de dag waarop de VN bekendmaakt dat er vanaf vandaag 8 miljard mensen op aarde leven die de planeet in rap tempo uitputten. In de cijfers van de VN is het kind van Elsinga overigens nog niet meegeteld.

“Sander en ik kunnen niet stoppen met naar hem kijken, met ‘m knuffelen en aan hem ruiken”, vervolgt de schijnbaar blije Elsinga. In de Qmusic-ochtendshow lichtte ze toe: “Het gaat allemaal zo mega goed. We hebben echt een droombaby, het is echt zo.”

Volgens gemiddelden zal het pasgeboren zoontje van Marieke Elsinga gedurende zijn leven zo’n 776 ton CO2 uitstoten, 8.400 kilo voedsel verspillen, 1,8 miljoen kilometer autorijden, 560.000 kilometer vliegen en 58 ton afval produceren. Via social media krijgen Marieke en Sander talloze felicitaties.

 
Deel dit artikel: